Nieuwbouwproject Langerak-Zuid (fase 5)

Op dinsdag 23 april 2024 is de eerste paal geslagen van het project Langerak Zuid, fase 5. Langerak-Zuid is een nieuwe wijk, gelegen aan de zuidgrens van het dorp Langerak. In fase 5 van dit nieuwbouwproject worden 14 sociale huurwoningen gebouw door Van Daalen Bouw & Ontwikkeling.

Dit gaan we bouwen
Voor Lek en Waard Wonen worden 14 sociale huurwoningen gebouwd:

  • Tien grondgebonden rug-aan-rug-woningen met tien bergingen
  • Vier grondgebonden rijwoningen met vier bergingen

Naar verwachting worden de woning in april 2025 opgeleverd.


Voor wie?
De woningen in de wijk Langerak Zuid worden gebouwd voor (startende) gezinnen. De driekamer rug-aan-rug woningen zijn geschikt voor 1-2 persoonshuishoudens. De vierkamer rug-aan-rug woningen zijn geschikt voor (startende) gezinnen.

Duurzaam bouwen
Lek en Waard Wonen groeit naar een duurzame woningvoorraad. Deze nieuwe woningen worden daarom nóg duurzamer gebouwd en voldoen daarmee aan de strengste eisen van de Energie Prestatie Vergoeding (EPV).

Om deze eisen te kunnen behalen is ervoor gekozen om de woningen te voorzien van:

  • Bodemwarmtepomp
  • Balansventilatie
  • Zonnepanelen (12 tot 16 stuks per woning)

Daarmee zijn de woningen nagenoeg Nul-Op-De-Meter (NOM). Dit betekent dat u over het hele jaar gezien geen energie meer hoeft te kopen van een energieleverancier.

Deze manier van bouwen vraagt om een extra investering. Daarom wordt aan de nieuwe huurders een vergoeding gevraagd voor deze investering. Dit is de EPV. De hoogte van de EPV is afhankelijk van de grootte van de woning en wordt nader berekend. De EPV vergoeding wordt opgeteld bij de kale maandhuur, en telt mee in de jaarlijkse huurverhoging.

Reageren met uw Woongaardaccount
De woningen worden naar verwachting rond november 2024 geadverteerd via www.woongaard.com. Wanneer u een account heeft kunt u inloggen op deze website. Wanneer de huurprijs past bij uw inkomen kunt u op de woning reageren. De huurprijs van de woningen en de hoogte van de EPV is momenteel nog niet bekend.

Nieuwsberichten

Nieuwsbrief

Via deze nieuwsbrieven informeren wij u over de ontwikkelingen in het nieuwbouwproject.