Projecten

Lek en Waard Wonen werkt doorlopend aan de kwaliteit van haar woningen. We voeren daarvoor planmatig onderhoud uit en isoleren in onze isolatieprojecten de buitenschil van de woningen. Soms is dat niet voldoende. Bij sommige woningen kiezen we ervoor deze te slopen en nieuw te bouwen. En bij weer andere woningen is een groot-onderhoud of renovatie een goede oplossing. Op deze pagina lichten we een aantal projecten toe waar we momenteel mee bezig zijn.

Nederland heeft een groot tekort aan woningen. Mensen moeten daardoor lang wachten op woonruimte. Maar hoe zit dat in Molenlanden? Welke plannen hebben de gemeente en Lek en Waard Wonen om te bouwen?

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouwproject Middelweg, Nieuw-Lekkerland

In 2019 en 2020 is onderzoek uitgevoerd naar de woningen aan de Middelweg 50 t/m 68. In goed overleg met de bewoners en de huurdersorganisaties is de keuze gemaakt om de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Lek en Waard Wonen wil op deze locatie 19 nieuwe grondgeboden woningen (= gebouwd op de begane grond) terugbouwen. Alle woningen worden uitgevoerd als Nul-Op-de-Meter woning. Dat betekent dat de woning net zoveel energie opwerkt als door de bewoners (bij normaal gebruik) wordt verbruikt. De woningen worden gasloos en het platte dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Nieuwbouwproject Van Vlietstraat, Nieuw-Lekkerland

In 2019 zijn de 14 duplexwoningen en 1 eengezinswoning aan de Van Vlietstraat in Nieuw-Lekkerland gesloopt. Tegelijkertijd zijn ook de ca. 43 garages op het achterliggende terrein verwijderd. Het terrein ligt in de wijk Middelweg in het westelijk deel van Nieuw-Lekkerland. Op de nieuwe locatie worden 8 eengezinswoningen en 16 beneden- en bovenwoningen gebouwd.

Nieuwbouwproject Emmastraat, Groot-Ammers

Op de locatie van het tijdelijke speelveld zijn in 2016 vier woningen gesloopt. Lek en waard Wonen bouwt hier vier eengezinswoningen terug. Tegelijkertijd zorgt de gemeente voor een herinrichting van het kruispunt en het parkeren in de buurt.

Isolatieprojecten

Toelichting en planning 2020

Lek en Waard Wonen vindt het belangrijk dat huurders beschikken over een goed geïsoleerd huis met een lagere energierekening en met meer comfort.