Projecten

Lek en Waard Wonen werkt doorlopend aan de kwaliteit van haar woningen. We voeren daarvoor planmatig onderhoud uit en isoleren in onze isolatieprojecten de buitenschil van de woningen. Soms is dat niet voldoende. Bij sommige woningen kiezen we ervoor deze te slopen en nieuw te bouwen. En bij weer andere woningen is een groot-onderhoud of renovatie een goede oplossing. Op deze pagina lichten we een aantal recente projecten toe en projecten waar we momenteel mee bezig zijn.

Nieuwbouwprojecten

Nieuwbouwproject Middelweg, Nieuw-Lekkerland

In 2019 en 2020 is onderzoek uitgevoerd naar de woningen aan de Middelweg 50 t/m 68. In goed overleg met de bewoners en de huurdersorganisaties is de keuze gemaakt om de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Lek en Waard Wonen wil op deze locatie 19 nieuwe grondgeboden woningen (= gebouwd op de begane grond) terugbouwen. Alle woningen worden uitgevoerd als Nul-Op-de-Meter woning. Dat betekent dat de woning net zoveel energie opwerkt als door de bewoners (bij normaal gebruik) wordt verbruikt. De woningen worden gasloos en het platte dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Verduurzaming Schoonenburglaan, Floris V straat en Albrechtstraat Nieuw-Lekkerland

Verduurzaming Schoonenburglaan, Floris V straat en Albrechtstraat, Nieuw-Lekkerland

Lek en waard Wonen is al enkele jaren bezig met het verduurzamen van haar woningen. Daarvoor isoleren we de vloeren, de gevels en het dak en vervangen we enkel glas door HR++ beglazing. Ook de woningen aan de Schoonenburglaan, Floris V straat en de Albrechtstraat zullen geïsoleerd worden. Daarnaast zal de uitstraling van de woningen verbeterd worden.

Nieuwbouwproject locatie Mourik, Groot-Ammers

Nieuwbouwproject Locatie Mourik, Groot-Ammers

De locatie Mourik is een braakliggend terrein in het centrum van Groot-Ammers. Onderdeel van het gebied zijn zes woningen aan de Bernhardstraat 9 t/m 14. In februari 2022 is door Lek en Waard Wonen het definitieve sloopbesluit genomen voor deze zes eengezinswoningen en is de nieuwbouwontwikkeling voor de locatie Mourik goedgekeurd.

Isolatieprojecten

Toelichting en planning

Lek en Waard Wonen vindt het belangrijk dat huurders beschikken over een goed geïsoleerd huis met een lagere energierekening en met meer comfort.