Ophoogzand/-grond

Eén keer in de twee jaar heeft elke bewoner met een tuin recht op maximaal vijf kubieke meter zand en/of grond. Het gaat om een totale hoeveelheid van maximaal vijf kubieke meter zand en/of grond. Eén kubieke meter is ongeveer 12 volle kruiwagens.
Het zand/de grond wordt alleen geleverd om de verzakte tuin op te hogen. Niet voor het uitbreiden van terrassen, bloembakken of borders.

U kunt het zand en/of de grond uiterlijk één dag voordat u het wilt ontvangen, bij ons bestellen. Wij geven de bestelling door aan Tegelhandel Boer voor de kernen Nieuw-Lekkerland en Kinderdijk en aan Buijs Groot-Ammers voor de kernen Nieuwpoort, Langerak, Groot-Ammers en Streefkerk.

Het zand wordt zo dicht mogelijk bij uw huis op de openbare weg afgeleverd.
U moet het vervolgens zo spoedig mogelijk van de openbare weg verwijderen.
U bent vrij om na het doorgeven van de bestelling contact op te nemen met Tegelhandel Boer of Buijs Groot-Ammers over de afleverplaats en de datum of het tijdstip waarop het wordt afgeleverd.
U kunt het zand/de grond ook zelf ophalen als u dat wilt.

  • Het telefoonnummer van Tegelhandel Boer is: ( 0184) 682 866.
  • Het telefoonnummer van Buijs Groot-Ammers is: (0184) 601 265.

Uw bestelling wordt één keer in de twee jaar bezorgd op kosten van Lek en Waard Wonen.
Mocht u maar een deel van de vijf kubieke meter bestellen en op een later moment binnen twee jaar het andere deel, dan zijn de tweede keer de bezorgkosten voor uzelf.

Heeft u meer zand/grond nodig omdat uw tuin extra snel verzakt, dan komt onze opzichter bij u langs om te beoordelen of u extra zand krijgt.