Nieuwbouwproject: Middelweg, Nieuw-Lekkerland

In 2019 en 2020 is onderzoek uitgevoerd naar de woningen aan de Middelweg 50 t/m 68. In goed overleg met de bewoners en de huurdersorganisaties is de keuze gemaakt om de woningen te slopen en te vervangen door nieuwbouw. Lek en Waard Wonen wil op deze locatie 19 nieuwe grondgeboden woningen (= gebouwd op de begane grond) terugbouwen. Alle woningen worden uitgevoerd als Nul-Op-de-Meter woning. Dat betekent dat de woning net zoveel energie opwerkt als door de bewoners (bij normaal gebruik) wordt verbruikt. De woningen worden gasloos en het platte dak wordt voorzien van zonnepanelen.

Nieuwbouw Nieuw-Lekkerland – Middelweg

Lek en Waard Wonen wil op deze locatie 19 nieuwe grondgebonden woningen terugbouwen. Er zijn nog geen definitieve plannen gemaakt maar nog slechts een eerste schetsontwerp om onze gedachte over de invulling vorm te geven. Het echte ontwerp moet dus nog starten. De stedenbouwkundige schets bestaat uit twee type woningen. 

We willen zeven patiowoningen bouwen aan de Romijnder Kraijenhoffstraat en de Klipperstraat. De woningen zijn gelijkvloers en bestaan uit een woonlaag. De woningen hebben in plaats van de achtertuin een patio. De woningen hebben een bruto vloeroppervlak van ca. 80 m2 en hebben een slaapkamer. 

Aan de Middelweg zijn twaalf nultredenwoningen gepland; De woningen hebben twee bouwlagen met op de begane grond de woonkamer, keuken, badkamer en slaapkamer. Op de verdieping komt een slaap-/hobbykamer en een bergruimte met de installaties. De woningen hebben een bruto vloeroppervlak van ca. 100 m2.

Nieuws

10 juni 2021

Nieuwe woningen Middelweg

Aan de Middelweg te Nieuw-Lekkerland zullen tien twee-onder-een-kapwoningen worden gesloopt. Onderzoek wijst uit dat renovatie en verduurzaming niet goed mogelijk is. Ook de bewoners hebben ingestemd […]
0
GRONDGEBONDEN WONINGEN

Nieuwsbrief

Via deze nieuwsbrieven informeren wij u uitgebreid over de ontwikkelingen in het nieuwbouwproject ‘Middelweg’.