Doorstromen

 

Speelt bij u wel eens de gedachte om te verhuizen naar een kleinere of gelijkvloerse woning? Huurders ouder dan 55 jaar die een sociale eengezinswoning huren van Lek en Waard Wonen kunnen met voorrang verhuizen naar de aangemerkte 55+woningen.

Doorstroomurgentie is een voorrang die u kunt krijgen als u 55 jaar of ouder bent en vanuit een eengezinswoning verhuist naar een 55+woning. Dit geldt niet voor alle 55+ woningen, maar voor de woningen die voorzien zijn van een doorstroomlogo in de advertentie.

Om in aanmerking te komen, moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U bent aangemeld binnen de aanmelddatum van dit proefproject en heeft een inschrijving als woningzoekende bij Woongaard 
  • U bent 55 jaar of ouder.
  • U laat een sociale eengezinswoning (3 slaapkamers) van Lek en Waard Wonen achter.
  • U heeft geen huurachterstand.

Afhankelijk van uw verzamelinkomen bieden wij al onze huurders die 55 jaar of ouder zijn en in een sociale eengezinswoning wonen voorrang om te verhuizen naar een 55+ woning.

  • Heeft u een verzamelinkomen lager dan € 47.699 (eenpersoonshuishoudens) of € 52.671 (meerpersoonshuishoudens) dan behoudt u de kale huurprijs van de woning die u achterlaat.
  • Is uw verzamelinkomen hoger dan € 47.699  (eenpersoonshuishoudens) of € 52.671 (meerpersoonshuishoudens) dan krijgt u wel voorrang, maar betaalt u de huurprijs die vermeld staat in de advertentie.

Zonder de doorstroomregeling kunt u met een inkomen hoger dan € 47.699 (eenpersoonshuishoudens) of € 52.671 (meerpersoonshuishoudens) alleen een vrije sector woning huren. 

Om te reageren moet u wel ingeschreven staan als woningzoekende. U moet apart aangemeld zijn voor het doorstroomproject. Dit kunt u 1x per jaar doen binnen een bepaalde periode als u een brief van ons ontvangen heeft.

Via de website Woongaard kunt u reageren op de woningen.

In de advertentie op www.woongaard.com geven wij met een speciaal logo aan dat het om een doorstroomwoning gaat. Ook worden de uitgebreide voorwaarden benoemd. 

U kunt nog wel in aanmerking komen voor een andere woning als u ingeschreven bent.
U heeft alleen geen voorrang om door te stromen naar een 55+woning, omdat u geen sociale eengezinswoning achterlaat.

Nee, u komt niet in aanmerking voor een vergoeding. U kunt enkel met voorrang verhuizen.