Verduurzaming: Schoonenburglaan, Floris V straat en Albrechtstraat, Nieuw-Lekkerland

Lek en waard Wonen is al enkele jaren bezig met het verduurzamen van haar woningen. Daarvoor isoleren we de vloeren, de gevels en het dak en vervangen we enkel glas door HR++ beglazing. Ook de woningen aan de Schoonenburglaan, Floris V straat en de Albrechtstraat zullen geïsoleerd worden. Daarnaast zal de uitstraling van de woningen verbeterd worden.

Wat gaan we doen?

Het isoleren gebeurt door de gevels in te pakken met een buitengevelisolatiesysteem. De afwerking bestaat uit stucwerk en houten delen.

Het glas in de kozijnen, ramen en deuren wordt vervangen door HR++-beglazing en nieuwe ventilatieroosters. Ook worden de voordeuren vervangen en kozijnen geschilderd.

Het dak wordt geïsoleerd, voorzien van nieuwe dakpannen en zonnepanelen. Ook de schoorstenen en de dakramen worden meegenomen. In de keuken wordt  een stopcontact (Perilex) voor inductie koken aangebracht.

Werk in uitvoering

REEM_230420_8337

In januari 2023 is bij alle bewoners een warme opname uitgevoerd. Samen met de aannemer zijn alle woningen bouwkundig geïnspecteerd, en is er gesproken met de bewoners.
De bewoners zijn zo goed mogelijk voorbereid op de werkzaamheden. Om te mogen starten was het noodzakelijk dat 70% van de bewoners een akkoordverklaring ondertekenden. Uiteindelijk heeft 97% van de bewoners aangegeven akkoord te gaan. Lek en Waard Wonen is erg blij met deze score.

Op 20 maart 2023 is Bouwbedrijf Damsteegt gestart met de uitvoering van de werkzaamheden. De verwachting is dat de werkzaamheden aan het einde van het jaar afgerond en opgeleverd kunnen worden.

Samen bouwen we aan een duurzaam resultaat!