Lek en Waard Wonen past manier van werken aan i.v.m. coronavirus

Dienstverlening
In navolging van de richtlijnen van de Rijksoverheid van 12 en 15  maart jl. zullen medewerkers van Lek en Waard Wonen zoveel mogelijk thuis werken.
Telefonisch en per mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Het kantoor is gesloten voor spontane bezoeken.  Huurders of andere bezoekers die toch langs willen komen, kunnen vooraf telefonisch of per mail een afspraak maken.

De medewerkers van Lek en Waard Wonen gedragen zich op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid. Zij houden gepaste afstand en geven geen handen.
Aan de huurders wordt gevraagd zich ook zo te gedragen.
Bij de volgende klachten blijven medewerkers thuis: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts, dan vragen wij u om niet bij ons op kantoor langs te komen en geen medewerkers van Lek en Waard Wonen of de aannemers bij u thuis uit te nodigen.
Op deze manier proberen we de dienstverlening voort te zetten en de mensen om ons heen te beschermen.

Zoveel mogelijk contact per telefoon, mail of via de computer
Naast de mogelijkheid om te bellen of te mailen, kunt u een aantal zaken ook thuis vanachter de computer regelen.
Klik hier voor de diverse formulieren.

Reparatieverzoeken
Hoofdaannemer Zwaluwe Bouw die de reparatieverzoeken voor Lek en Wonen uitvoert, is gevestigd in Noord-Brabant. Zwaluwe neemt de oproep van de Rijksoverheid serieus en werkt volgens de volgende richtlijnen:

Zwaluwe volgt de ontwikkelingen op de voet en beoordeelt het dagelijks. Zwaluwe heeft zoveel mogelijk maatregelen genomen om besmetting te voorkomen:

  1. Medewerkers vermijden niet noodzakelijke contacten;
  2. Medewerkers werken zoveel als mogelijk thuis of houden onderling afstand;
  3. Medewerkers schudden geen handen en vermijden persoonlijk contact;
  4. Medewerkers zijn scherp op persoonlijke hygiëne en wassen hun handen regelmatig en juist;
  5. Zwaluwe heeft alle niet urgente afspraken uitgesteld;.

Medewerkers van Zwaluwe Bouw die niet ziek zijn, zullen de werkzaamheden dus wel uitvoeren maar bij het bezoeken van woningen met een reparatieverzoek geen handen schudden en de geadviseerde afstand houden van de bewoners van de woning.

Wanneer medewerkers van Zwaluwe Bouw of andere aannemers die werkzaam zijn voor Lek en Waard Wonen zich melden bij de huurder voor een reparatieverzoek, zullen zij eerst

  • vragen of er geen zieken in huis zijn. Wanneer dat zo is, kan dat reden zijn om de reparatie uit te stellen;
    en
  • de voorwaarde stellen dat aanwezige bewoners of gebruikers de ruimte waar de werkzaamheden uitgevoerd worden tijdelijk verlaten. Dit om risico voor beide partijen te beperken. Indien dit onverhoopt niet mogelijk is worden er geen werkzaamheden uitgevoerd.

Wanneer een klant, huurder of collega een afspraak wil annuleren of verplaatsen heeft Zwaluwe daar alle begrip voor en zoekt dan naar een oplossing.

Steunpunten tijdelijk gesloten
De steunpunten in Nieuwpoort/Langerak en Groot-Ammers zijn voorlopig gesloten. Dit geldt ook voor het steunpunt dat vanaf 19 maart 2020 in de Strevenaer in Streefkerk geopend zou worden. Hiervoor in de plaats kunnen huurders telefonisch een afspraak met een medewerker maken.

Bewonersbijeenkomsten afgelast
In navolging van de informatie van de Rijksoverheid op 12 en 15 maart 2020, zullen bewonersbijeenkomsten die tussen 12 maart en 6 april 2020 ingepland staan, niet doorgaan.

Huuropzegging
Voor het inspecteren van de woning na een huuropzegging zal tijdelijk een aangepaste werkwijze gelden. Deze zal aan de vertrekkende huurder toegelicht worden, zodra deze de huur opzegt.

Bovenstaande maatregelen zijn voorlopig van kracht t/m 6 april 2020 en onder voorbehoud van nieuwe richtlijnen van de Rijksoverheid.