Coronanieuws

De coronacrisis heeft gevolgen voor veel mensen. Mogelijk is het voor u nu moeilijk om de huur te betalen. Hieronder leggen we aan u uit wat we in dat geval voor u kunnen betekenen.

Omdat de situatie niet voor iedereen hetzelfde is, kunnen we een betalingsregeling maken die past bij uw situatie. Ons advies is om niet te lang te wachten maar hierover zo snel mogelijk contact met ons op te nemen.

Het kan zijn dat u in loondienst bent in een sector die problemen ondervindt van het coronavirus. Bijvoorbeeld omdat u werkt in een sector waar op dit moment geen of weinig werk is. We willen dan met u mee denken, hoe de huur wel kan worden voldaan.

Op de website van de gemeente Molenlanden zijn verschillende regelingen te vinden waar ondernemers en zzp’ers voor in aanmerking komen.

Hieronder treft u een overzicht van regelingen die voor ondernemers zijn opgesteld:

 • Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers
  Dit is een inkomensondersteuning tot aan het sociaal minimum voor max. 3 maanden.
  Mogelijkheid voor een lening van voor bedrijfskapitaal.
  Het aanvraagformulier kunt u hier vinden.
 • Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging voor Werkbehoud
  Deze regeling is bedoeld voor werkgevers die te maken hebben met omzetverlies. Deze ondernemers worden met deze regeling tegemoetgekomen om hun werknemers met een vast en flexibel contract door te betalen. De regeling komt in plaats van de regeling werktijdverkorting. Deze regeling geldt ook voor werknemers waarvan de werkgever geen doorbetalingsverplichting heeft.
 • Uitstel betaling lokale belastingen tot 31-7-2020
  Er worden in deze periode geen herinneringen of aanmaningen hierover verstuurd.
  Voor vragen kunt u contact opnemen met vakteam financiële administratie via het centrale telefoonnummer 088- 75 15 000
 • Uitstel betaling Waterschap Rivierenland
  Meer informatie hierover vindt u hier.
 • Uitstel betaling belastingen voor min. 3 maanden
 • Tegemoetkoming ondernemers getroffen sectoren € 4000,-
  Voorwaarde is dat u op 15 maart 2020 KVK geregistreerd was met een van de SBI-codes in het KVK Handelsregister (deze codes zijn terug te vinden op de website van de Rijksdienst voor ondernemend Nederland). Meer informatie hierover vindt u op de website van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.
 • Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering
  Ondernemingen die problemen ondervinden bij het verkrijgen van bankleningen en bankgaranties kunnen hier gebruik van maken.
  Meer informatie hierover vindt u op deze website.
 • Verruimde borgstelling Midden- en Klein Bedrijf regeling is versneld open.
  Meer informatie hierover vindt u op deze website.
 • Rentekorting kleine ondernemers op microkredieten Qredits
  Kleine ondernemers wordt uitstel van aflossing aangeboden voor de duur van zes maanden en de rente wordt automatisch verlaagd naar 2%. Meer informatie vindt u op deze website. 
 • Zorgverzekeraars gaan een deel van hun financiële reserves inzetten om verschillende zorgverleners (onder meer tandartsen, fysiotherapeuten, diëtisten, ergotherapeuten, wijkverpleegkundige, zelfstandige behandelcentra en medisch-specialistische zorgverleners) te compenseren voor omzetverliezen als gevolg van het Coronavirus.
Neem direct contact op!

Als u financieel getroffen bent door de coronacrisis adviseren we u om niet te lang te wachten en contact op te nemen via telefoonnummer 0184-688181 of via de mail (incasso@lwwonen.info).

Lek en Waard Wonen - Corona nieuws

Bereikbaarheid
In navolging van de richtlijnen van de Rijksoverheid zullen medewerkers van Lek en Waard Wonen zoveel mogelijk thuis werken. Telefonisch en per mail zijn wij gewoon bereikbaar.
Het kantoor is gesloten voor spontane bezoeken.  Huurders of andere bezoekers die toch langs willen komen, kunnen vooraf telefonisch of per mail een afspraak maken.

Zoveel mogelijk contact per telefoon, mail of via de computer
Naast de mogelijkheid om te bellen of te mailen, kunt u een aantal zaken ook thuis vanachter de computer regelen. Klik hier voor diverse formulieren.

Gedrag
De medewerkers van Lek en Waard Wonen gedragen zich op basis van de richtlijnen van de Rijksoverheid. Zij houden gepaste afstand en geven geen handen.
Aan de huurders wordt gevraagd zich ook zo te gedragen.
Bij de volgende klachten blijven medewerkers thuis: neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts.
Heeft u last van verkoudheid, hoesten of koorts, dan vragen wij u om niet bij ons op kantoor langs te komen en geen medewerkers van Lek en Waard Wonen of de aannemers bij u thuis uit te nodigen.
Op deze manier proberen we de dienstverlening voort te zetten en de mensen om ons heen te beschermen.

Steunpunten gesloten
De steunpunten in Nieuwpoort/Langerak en Groot-Ammers zijn voorlopig gesloten. Dit geldt ook voor het steunpunt dat vanaf 19 maart 2020 in de Strevenaer in Streefkerk geopend zou worden. Hiervoor in de plaats kunnen huurders telefonisch een afspraak met een medewerker maken.

Reparatieverzoeken
Hoofdaannemer Zwaluwe Bouw neemt de oproep van de Rijksoverheid serieus en werkt volgens de volgende richtlijnen:

Zwaluwe volgt de ontwikkelingen op de voet en beoordeelt het dagelijks. Zwaluwe heeft zoveel mogelijk maatregelen genomen om besmetting te voorkomen:

 1. Medewerkers vermijden niet noodzakelijke contacten;
 2. Medewerkers werken zoveel als mogelijk thuis of houden onderling afstand;
 3. Medewerkers schudden geen handen en vermijden persoonlijk contact;
 4. Medewerkers zijn scherp op persoonlijke hygiëne en wassen hun handen regelmatig en juist;

Medewerkers van Zwaluwe Bouw die niet ziek zijn, zullen de werkzaamheden dus wel uitvoeren maar bij het bezoeken van woningen met een reparatieverzoek geen handen schudden en de geadviseerde afstand houden van de bewoners van de woning.

Wanneer medewerkers van Zwaluwe Bouw of andere aannemers die werkzaam zijn voor Lek en Waard Wonen zich melden bij de huurder voor een reparatieverzoek, zullen zij eerst

 • vragen of er geen zieken in huis zijn. Wanneer dat zo is, kan dat reden zijn om de reparatie uit te stellen;
 • de voorwaarde stellen dat aanwezige bewoners of gebruikers de ruimte waar de werkzaamheden uitgevoerd worden tijdelijk verlaten. Dit om risico voor beide partijen te beperken. Indien dit onverhoopt niet mogelijk is worden er geen werkzaamheden uitgevoerd.

Wanneer een klant, huurder of collega een afspraak wil annuleren of verplaatsen heeft Zwaluwe daar alle begrip voor en zoekt dan naar een oplossing.

Huuropzegging
Voor het inspecteren van de woning na een huuropzegging zal tijdelijk een aangepaste werkwijze gelden. Deze zal aan de vertrekkende huurder toegelicht worden, zodra deze de huur opzegt.